1 Ağustos 2012 Çarşamba

Kerevizli Portakallı Küp Zeytinyağlı Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ




Malzeme Listesi:

5 Kereviz
2 Patates
1 Havuç
1 Portakal
1 Soğan
1 Su B. Bezelye
Zeytinyağı
1 Küp Şeker
Tuz
Su


 Hazırlanışı:

Öncelikle patates,havuç ve kerevizlerin kabuklarını soyup suyun içerisine alıyoruz. İnce ince doğranan soğanlarla, küp küp doğradığımız havuçları zeytinyağında soteliyoruz.

Soteleme işlemi bittikten sonra doğranan kereviz, patates ve bezelyeleri de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Tuzu ve sıkılmış portakal suyunu da sebzelerin üzerine döküp tenceremizin kapağını kapatarak yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.

Pişen yemeğin altını kapatıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz. Doğradığımız kereviz yapraklarını da yemeğimizin üzerine döküp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...