23 Ağustos 2012 Perşembe

Kiremitte Terbiyeli Köfte

.

TARİFE YORUM YAZ

Kiremitte Terbiyeli Köfte
Kiremitte Terbiyeli Köfte
Kiremette köfteyi çok severim. Tereyağı, yoğurt ve sarımsak da ayrıca farklı bir hava katmış gerek görünüm olarak gerek lezzet olarak. Normal kiremitte köftelere göre daha bir değişik lezzet olmuş. Şimdiden afiyet olsun bu leziz yemeği yapacak olanlara.

Malzemeler :

  • 400 Gr. Kıyma
  • 1 Yumurta
  • 1 Soğan
  • Yarım Ekmek
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
       Terbiyesi İçin:
  • 3 Çorba K. Yoğurt
  • 1 Yumurta Sarısı
  • Yarım Limon
  • 1 Çorba K. Un
  • 2 Diş Sarımsak
          Üzeri İçin:
  • 1 Çorba K. Tereyağı
  •  Toz Kırmızıbiber



 Hazırlanışı:
Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yarım ekmeği su ile ıslatıp parçalayarak kıymaya ekliyoruz. Kimyon, karabiber ve tuz katıp yoğuruyoruz. Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp parmak köfte şeklinde yuvarlayıp kiremite koyuyoruz. Terbiyesi için, küçük bir tencereye yoğurt, yumurta sarısı ve unu koyup karıştırıyoruz. Limon suyu sıkıyoruz. Sarımsağı rendeliyoruz. Kıvamı koyu olursa biraz sıcak su ekleyebiliriz. Tuzunu ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Pişen köfteleri fırından alıp üzerine terbiyesini döküyoruz. İsteğe göre sosuyla birlikte biraz daha fırında pişirebiliriz. Üzeri için, tereyağı ile toz kırmızı biberi tavada eritip köftelerin üzerine döküp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...