13 Ağustos 2012 Pazartesi

Limonlu Cheese Cake

.

TARİFE YORUM YAZ

Limonlu Cheese Cake
Limonlu Cheese Cake

Malzeme Listesi

Tabani Için:
2 Yumurta
1 Çay B. Toz Seker
3 Çorba K. Söke Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
2 Çorba K. Yumusak Margarin Limon Esansi

Kremasi Için
2,5 Su B. Süt
1 Çay B. Toz Seker
1 Yumurta
2 Çorba K. Söke Un
1 Çorba K. Nisasta
1 Paket Labne
3 Limon


Üzeri Için
2 Su B. Limonata
1 Çorba K. Misir Nisastasi

Hazırlanışı:

Karıştırma kabında yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Margarini eritin. Karıştırarak yumurtalara ilave edin. Kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ilave edin.

Limon esansından biraz dökün ve karıştırın. Ardından kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında cheesekekin tabanını pişirin.

Kremasını hazırlarken; tencereye sütü, şekeri, yumurtayı, unu ve nişastayı koyup karıştırarak pişirmeye başlayın. Limonların kabuklarını rendeleyin. Kremaya ekleyin. Kıvamı koyulaşınca altını kapatın. Biraz soğuyunca labne peyniri ilave edin ve iyice karıştırın.

Krema sert olursa yumuşatmak için süt ilave edebilirsiniz. Pişen kek tabanın kenarlarına dilimlenmiş limonları dizin. Elde ettiğiniz kremayı da tabanın üzerine dökün.

Spatulayla düzleyin ve kalan limon dilimlerini üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında kısa bir süre daha pişirin. Limonata ve nişastayı tencerede çırparak kaynatın.

Soğuyan kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 1 gece dolapta bekletin. Keki kalıbından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...