14 Ağustos 2012 Salı

Macar Sarması

.

TARİFE YORUM YAZ


Macar Sarması
Macar Sarması

MALZEMELER:
Krep İçin:

  • 3 Yumurta
  • 1,5 Su B. Süt
  • 1 Çay B. Sıvıyağ 
  • 6 Çorba K. Söke Un
  • 1 Çay K. Tuz


İç Harcı İçin:

  • 350 Gr Kuzu Eti
  • 1 Kase Mantar
  • 1 Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Su

Üzeri İçin:

  • 100 Gr Kaşar Peyniri


HAZIRLANIŞI:
Soğanı, sarımsağı ve mantarları doğrayın. Tencereye az yağ koyup doğranmış kuzu etini kavurun ardından salçayı da ekleyin. Mantarı ve soğanı da tencereye ekleyin. Karıştırın ve pişmeye bırakın.

Krebi için karıştırma kabına yumurtaları kırın, sütü, sıvıyağı koyun ve çırpın. Unu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yağlanan krep tavasına kepçeyle krep hamurunu dökün ve pişirin.

Hazırlanan içi kreplerin içine paylaştırın ve katlayarak sarın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Dilerseniz pul biber de serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.

Çok lezzetli bir tarif anlatmış yine Oktay Usta harikulade leziz görünüyor. Yapacak olanlara afiyetler olsun efendim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...