11 Ağustos 2012 Cumartesi

Maklube

.

TARİFE YORUM YAZ

Maklube
Maklube

Malzeme Listesi

500 Gr. Kuzu Eti
4 Su B. Pirinç
4 Patates
1 Soğan
2 Çorba K. Tereyağı
Sıvıyağ
Su
Tuz
Garnitürü İçin:
3 Havuç
1 Mor Lahana
1 Salkım Domates
3 Yavru Marul
5 Yeşil Soğan
1 Kg. Yoğurt
1 Tutam Maydanoz


Hazırlanışı:

Tencereye sıvıyağını koyuyoruz. Üzerine kuşbaşı doğradığımız kuzu etini koyup kavuruyoruz. Yemeklik doğranmış soğanlarıda ilave edip etler suyunu çekene kadar kavuruyoruz.

Patatesleri soyup dilim dilim doğruyoruz. Patatesin ikisine yağda kızartıyoruz. Tencerenin zemini yağlıyoruz. Üzerine kızartmadığımız patates dilimlerini yerleştiriyoruz.

Üzerine etleri döküyoruz. Etlerin üzerine ise yıkanıp süzülmüş pirinci döküyoruz. Parçalara böldüğümüz tereyağını pirinçlerin üzerine koyuyoruz. Bunun üstüne de kızarttığımız patatesleri yerleştiriyoruz. Suyunu döküyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Salatası İçin: Havuç ve mor lahanayı ayrı kapların içlerine rendeliyoruz. Domatesi, soğanı, maydanozu, marulu ve maydanozu ince ince doğrayıp karıştırma kabının içerisine alıyoruz.

Pişirdiğimiz pilavı sininin ortasına ters çeviriyoruz. Kenarlarına havuç ve lahanayla yıldız şekli veriyoruz. Yıldızın dışta kalan kenarlarına salatamızı döküyoruz.

Yıldızın iç kısımlarını yoğurtla dolduruyoruz. Tencereyi kaldırıp yemeği servis ediyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...