11 Ağustos 2012 Cumartesi

Mantarlı Tavuk

.

TARİFE YORUM YAZ

Mantarlı Tavuk
Mantarlı Tavuk

Malzeme Listesi

  • 750 Gr. Tavuk But
  • 1 Kase Mantar
  • 1 Soğan
  • 3 Diş Sarımsak
  • 8 Yeşil Biber
  • 3 Yufka
  • Kaşar Peyniri
  • Tuz
  • Sıvıyağ


Hazırlanışı

Tavuk butları kemiklerinden ayırarak küp küp doğruyoruz. Tavaya sıvıyağını döküyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı koyarak kavuruyoruz.

Biraz kavurduktan sonra hemen tavuk etlerini ilave ederek soteliyoruz. Mantar ve biberleri de doğrayıp tavanın içerisine alarak sotelemeye devam ediyoruz. Suyunu bırakıp çekince ocağın altını kapatıyoruz.

Yufkaları tezgahın üzerinde üst üste açıyoruz. Yufkanın üzerine tatlı tabağı koyarak güveç kabı sayısı kadar yuvarlak parçalar kesiyoruz. Küçük güveç kaplarını yağlayarak iki kat yufkayı içlerine yerleştiriyoruz.

Hazırlamış olduğumuz tavuklu harcı içlerine dolduruyoruz. Domatesi halka halka doğrayarak güveclerin üzerine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından çıkararak üzerilerine kaşar peyniri rendesi koyarak tekrar fırına koyuyoruz.

Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkartıp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...