22 Ağustos 2012 Çarşamba

Mengen Pilavı

.

TARİFE YORUM YAZ

Mengen Pilavı
Mengen Pilavı


Çok lezzetli bir pilava benziyor. Kuzu etleri, mantar, tereyağı ve dereotu ayrı bir güzellik katmış pilava. Pilavı yapacaklara afiyet olsun

Malzemeler :

  • 2 su b. pirinç
  • 200 gr. kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 kase mantar
  • 3 domates
  • 1 su b. ceviz
  • 1 çorba k. tereyağı
  • tuz, karabiber
  • dere otu
  • sıvıyağ
  • su
 

Hazırlanışı :
Tencereye 200 gr.eti alın.Üzerine küp kesilmiş olan soğanı ilave edip soteleyin.Üzerine doğranmış olan mantarları ilave edin.Küp kesilmiş domatesi ekleyin.Sıcak su ilave edip pişirin.
Pilavı için tencereye sıvıyağ ve tereyağı alın.Üzerine 2 su bardağı pirinci ilave edip kavurun.Üzerine etli olan karışımı pilav tenceresine ilave edip pişirin.Mengen pilavı piştikten sonra pilavın üzerine ince kesilmiş dereotunu ve parçalanmış cevizi ilave edip servis edin.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...