10 Ağustos 2012 Cuma

Misket Köfteli Milföy Kayığı

.

TARİFE YORUM YAZ


Misket Köfteli Milföy Kayığı

Malzemeler:

  • 6 Milföy Hamuru
  • 1 Yumurta
  • Susam
  • Çörekotu

Köftesi İçin:

  • 300 Gr. Kıyma
  • 1 Soğan
  • 1 Yumurta
  • 1 Tutam Maydanoz
  • 2 Közlenmiş Patlıcan
  • Galeta Unu
  • Tuz
  • Karabiber

Garnitürü İçin:

  • Yeşillik
  • Haşlanmış Havuç
  • Çeri Domates
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını dikdörtgen şekilde diziyoruz. Merdane ile boyunu ve enini büyütüoruz. Yağlanmış baton bir kalıba yerleştiriyoruz. Çörekotu ve susam serpiyoruz. 

Fazla kabarmaması için çatalla bazı yerlerine delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. 

Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Patlıcanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Biraz galeta unu, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. 

Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri az yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. 

Pişen milföy hamurunu kalıbından çıkartıp servis tabağına alıyoruz. İçine yeşillik, haşlanmış havuç dilimleri, çeri domates ve köfteleri koyup servis ediyoruz.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...