9 Ağustos 2012 Perşembe

Patates Püreli Ispanak Graten

.

TARİFE YORUM YAZ

Patates Püreli Ispanak Graten
Malzemeler:

  • 4 Haşlanmış Patates
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1,5 Su B. Süt
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri İçin:

  • 150 Gr. Sosis
  • 1 Kase Mantar
  • 1 Demet Ispanak
  • 1 Soğan
  • 2 Diş Sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • 1,5 Su B. Süt
  • 2 Çorba K. Un
  • Muskat

Üzeri İçin:

  • Kaşar Peyniri

Hazırlanışı:
Haşlanmış patatesleri karıştırma kabına rendeliyoruz. Tereyağı, süt, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Yağlanmış bir borcamın tabanına püreyi koyup bastırıyoruz. Üzeri için, sosis, mantar, sarımsak ve soğanı ince bir şekilde doğruyoruz.

Sıvıyağ koyduğumuz derin bir tavada doğradıklarımızı koyup kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra doğranmış ıspanağı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Tuz ve karabiberini ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıyoruz.

Ayrı bir tencerede sıvıyağ ve unu koyup kavuruyoruz. Sütü döküp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Biraz muskat rendeliyoruz. Koyu bir kıvam aldıktan sonra ıspanaklı karışıma döküp karıştırıyoruz.

Patates püresi koyduğumuz borcamın üzerine soslu ıspanağı döküp yayıyoruz. Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

1 yorum:

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...