2 Ağustos 2012 Perşembe

Patatesli Dereotlu Bazlama

.

TARİFE YORUM YAZ


Patatesli Dereotlu Bazlama
Patatesli Dereotlu Bazlama


Malzemeler :

  • 4 Su B. Un
  • Yarım Pk. Yaşmaya
  • 1 Haşlanmış Patates
  • 1 Tutam Dereotu
  • Tuz
  • Su

Garnitürü İçin:

  • Çeri Domates
  • Minik Marul
  • Örgü Peyniri
  • Dil Peyniri



Üzeri İçin:

  • Tereyağı


Hazırlanışı:
Bazlama hamuru için, un, yaşmaya, haşlanmış patates, ince doğranmış dereotu, tuz ve aldığı kadar suyu bir kabın içerisine alıp yoğuruyoruz. Hamurumuzu limon büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine bastırarak 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalandıktan sonra bazlamalarımızı gözleme aparatında ya da çok az yağ koyduğumuz bir tavada önlü arkalı olarak pişiriyoruz. Piştikten sonra üstlerine tereyağ sürüp servis tabağına seriyoruz. Ortasına domates, marul ve peynir çeşitlerini koyup servis ediyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...