25 Ağustos 2012 Cumartesi

Patatesli Kıyır Börek

.

TARİFE YORUM YAZ

Patatesli Kıyır Börek
Patatesli Kıyır Börek

Malzemeler:
  • 3 Yufka
  • 1 Su B. Sıvıyağ
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • Un
  • İç Harcı İçin:
  • 1 Kg Patates
  • 100 Gr. Kaşar Peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz Kırmızı Biber


Hazırlanışı:
İç harcı için, patatesleri haşlayıp soyuyoruz. Karıştırma kabına patates ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Tuz, karabiber ve toz kırmızı biber koyup karıştırıyoruz.


Tereyağını eritiyoruz. Bir yufkayı bütün olarak açıyoruz. Tereyağı sürüyoruz. Üzerine un eliyoruz. Alt ve yan kısımları içe doğru katlıyoruz.


Patatesli harcımızdan baş kısmına koyup rulo olarak sarıyoruz. Üzerine erimiş tereyağı sürüyoruz. Kalın bir şekilde dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz.


Yağını çekmesi için 10 dakika dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...