11 Ağustos 2012 Cumartesi

Şeftalili Ramazan Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Şeftalili Ramazan Tatlısı 
Malzemeler:

  • 5 Şeftali1 Su B. Tozşeker
  • 1 Kabuk Tarçın

 Kreması İçin:

  • 1 Lt. Süt
  • 1 Su B. Tozşeker
  • 1 P. Vanilya
  • 2 Çorba K. Buğday Nişastası
  • 2 Çorba K. Pirinç Unu

  Üzeri İçin:

  • 3 Çorba K.Toz Badem


Hazırlanışı:


Şeftalilerin kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Şeftalilerin iç kısımları tencere zeminine gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine toz şekeri dökün. Kabuk tarçını da tencereye yerleştirin. Ocağa koyup kapağını kapatarak pişirin. Kremanın hazırlanışı; sütü, toz şekeri, nişastayı ve pirinç ununu tencereye alıp pişirin.

Ardından vanilyayı ilave edin. Kaynayınca ocaktan alın. Fırın kabına kremayı dökün. Üzerüne şeftalileri dizin. Dilerseniz kaselere paylaştırarak tek kişilik porsiyonlar hazırlayabilirsiniz.

1 yorum:

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...