15 Ağustos 2012 Çarşamba

Siron

.

TARİFE YORUM YAZ

Siron
Siron


Malzemeler :

  • 2 Yufka
  • 1 Kase Yoğurt
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • Kaz Eti Suyu
  • Toz Kırmızı Biber
  • Tuz



Hazırlanışı :
İki yufkayı ince rulo şeklinde sarın. Elde ettiğiniz ruloları iki parmak kalınlığında dilimleyin. Yuvarlak bir tepsiye ortasından başlayarak kesik yerler üste gelecek şekilde dizin. Önceden ısıtlmış 180 derecelik fırında kızartın.

Yoğurdu biraz su katarak çırpın. Fırından aldığınız yufkaların üzerine önce kaz eti suyunu dökün. Çırpılmış yoğurdu da döktükten sonra eritilmiş tereyağı ve biberi üzerine gezdirin.

Bizim yörede bunun biraz değişik olanına sırın deniliyor, yufkalar diziliyor yine aynı şekilde, yoğurtlanıyor ve tereyağı katılıyor üzerine. Bu tarifte farklı olarak et suyu ve kırmızı biber de eklenmiş. Farklı bir tarif olmasa gerek sadece yöresel isimlendirmelerden kaynaklı bir isim farklılığı sözkonusu. Bu lezzetli hamur işini yapacak olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...