10 Ağustos 2012 Cuma

SOSİSLİ YUFKA ÇANAKLARI

.

TARİFE YORUM YAZ

Sosisli Yufka Çanakları

Malzemeler ;
1 adet yufka
3 adet soğan
1 adet domates
1 adet sivri biber
15 gr tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
50 gr kaşar peyniri
Hazırlanışı ;
Öncelikle yufkalarımızı tezgaha açarak üzerine sıvıyağ sürüp ikiye katlıyoruz.
Katladığımız yufkaları 15cm çapında keserek muffin kaplarına yerleştiriyoruz.
Yufkaların yırtılmasına karşı dikkatli olun.Yırtılan yufkalar iyi derece de kabarmayabilir.
Önceden ısıtılmış olan 180 derecilik fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Ardından domateslerimizi ve biberlerimizi ince veya küp bir şekilde doğrayalım.
Dilediğiniz şekilde de küçük parçalar halinde doğrayabilirsiniz.
Ocağa bir tava koyarak üzerine biraz tereyağı ,domates ve biberlerimizi 5dk kadar pişirelim.
Üzerine sosislerimizi 1 cm çapında halka şeklinde keserek üzerine ilave edelim ve 2 dk kadar daha pişirelim.
Üzerine tuz ,karabiber ekleyerek ocaktan alalım.
Hazırlamış olduğunuz karışımı milföy çanaklarına paylaştırarak istediğiniz miktar da ilave edin .
Milföylere fazla miktarda harç koymamaya özen gösterin  taşıp tepside dağılabilir.
Üzerine güzel görünmesi için rendelenmiş kaşar peyniri veya farklı peynir türleride koyabilirsiniz.
Tekrar fırına alarak peyniler eriyene kadar pişirin.
Sıcak olarak çay ile birlikte servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...