17 Ağustos 2012 Cuma

Sultanı Kadayıf Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Sultanı Kadayıf Tatlısı
Sultanı Kadayıf Tatlısı
Çok lezzetli görünüyor, yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun

Malzeme Listesi

  • 500 Gr. Kadayıf
  • 1 Çay Bardak Yeşil Fıstık
  • 1 Çay Bardak Ceviz
  • 1 Çay Bardak Fındık
  • 2 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 1 Çay Bardak Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
5 Su Bardak Toz Şeker
3,5 Su Bardak Su
Yarım Limon
Üzeri İçin:
1 Çay Bardak Toz Badem
Pudra Şekeri




Hazırlanışı

Kadayıfı genişçe bir kabın içerisine alıp elimizle açarak koparıyoruz. Üzerine sıvıyağ dökerek elimizle havalandırarak karıştırıyoruz. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp üzerine bir kat kadayıf serpiyoruz.

Kadayıfın üzerine iri iri kırılmış cevizi serpiyoruz. Cevizin üzerine tekrardan bir kat kadayıf serpiyoruz. Üzerine iri kırılmış fındığı döküyoruz. Fındığın üzerine tekrar bir kat olacak şekilde kadayıf serpiyoruz.

Üzerine bit kat da fıstık serperek en üstünü kadayıfla kapatıyoruz. Elimizle üzerine iyice bastırarak sıkı hale getiriyoruz. Eritilmiş tereyağını sıvıyağla birlikte karıştırıyoruz.

Kadayıfın üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencereye koyarak kaynatıyoruz. Kadayıfın yumuşak olması için şerbeti sıcak, çıtır olması için şerbeti soğuk yada ılık olarak vermelisiniz.

Şerbet kaynadıktan sonra ılımaya bırakıyoruz. Kadayıfı fırından çıkardıktan sonra üzerine yavaşça şerbetini veriyoruz. Şerbeti çektikten sonra üzeribi toz badem ve pudra şekeri ile süsleyerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...