12 Ağustos 2012 Pazar

Patatesli Susamlı Poğaça

.

TARİFE YORUM YAZ


Patatesli Susamlı Poğaça
Patatesli Susamlı Poğaça

Çok lezzetli bir poğaçaya benziyor, susamları ayrı güzel bir görünüm vermiş. Sahurda çok güzel gider çayla birlikte. Yapacak olanlara afiyet olsun şimdiden :)

Malzemeler :


  • 4 Su B. Un
  • Yarım Paket Yaşmaya
  • 1 Yumurta
  • 2 Çorba K. Yoğurt
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Çay B. Sıvıyağ
  • 1 Tatlı K. Tuz
  • 1 Tatlı K. Toz Şeker
  • 1 Çay B. Süt
  • Aldığı Kadar Su

İç Harcı İçin:

  • 4 Haşlanmış Patates
  • 2 Soğan
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ

Üzeri İçin:

  • Yarım Çay B. Pekmez
  • Su
  • Susam

Hazırlanışı
Soğanları doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz. Salçayı katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Soğanları ocaktan alıyoruz. Haşlanmış patatesi rendeleyip soğanlara ilave ediyoruz.

Tuz ve karabiber ekleyip karıştırıyoruz. Hamuru için, unun üzerine yaşmaya, süt, sıvıyağ ve biraz su ilave edip mayayı çözüyoruz. Yoğurt, yumurta, şeker, tereyağı tuz ve biraz soğuk su koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamuru mayalandırıp ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Parçaları elimiz büyüklüğünde açıp içerisine uzunlamasına patatesli harçtan koyuyoruz.

Önce kenarları içe doğru kapatıp altı kısımdan rulo halinde sarıyoruz. Yarım çay bardağı pekmezi su ile karıştırıp
poğaçaları önce pekmezli suya ardından susama bulayıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. Üzerine keskin bir bıçak ile kesikler atıyoruz.

Biraz daha mayalandırıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...