5 Ağustos 2012 Pazar

Tavuk Mantolu Patlıcan Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ

Tavuk Mantolu Patlıcan Kebabı
Malzemeler:
  • 7 patlıcan
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 haşlanmış patates
  • 1 yumurta
  • galeta unu
  • tuz,
  • karabiber
Sosu için:
  • 2 domates
  • 1 tutam fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz
  • karabiber

Sosu için:
  • 2 domates
  • 1 tutam fesleğen
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • tuz
Hazırlanışı

Tavuk göğüsü kıyma makinasında çekerek kıyma elde ediyoruz. Patlıcanların kabuklarını tamamen soyuyoruz. Alt kısımlarını kesiyoruz ve yağda yüzde seksen oranında kızartıyoruz. Haşlanmış patatesi soyuyoruz. Kıymayı karıştırma kasesine alıyoruz. İçine haşlanmış patatesi rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz.

Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Kıvamına göre galeta unu döküyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Kızrattığımız patlıcanların etrafını köfte harcıyla kaplıyoruz. Yağlanmış fırın kabına diziyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Sosu için; domatesleri soyuyoruz ve küçük küçük doğruyoruz. Zeytinyağı döktüğümüz tavaya domatesleri de ilave ederek pişirmeye başlıyoruz. Sarımsakları da ince doğrayarak tavaya alıyoruz. Fesleğeni doğrayarak sosa ekliyoruz ve tuzunu da atarak hepsini pişiriyoruz. Kebabımız tam pişmeden evvel fırından çıkarıyoruz ve üzerine sosunu döküyoruz. Tekrar fırına koyarak bir süre daha pişiriyoruz.

1 yorum:

  1. Tariflerinizi yakından takip ediyorum,face sayfasınızı çok beğeniyorum.Güzel ve yapılması zor olmayan tarifler paylaşıyorsunuz.Teşekkür ederiz böyle bir imkanı sunduğunuz için.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...