27 Ağustos 2012 Pazartesi

Tavuklu Enginarlı Pide

.

TARİFE YORUM YAZ

Tavuklu Enginarlı Pide
Tavuklu Enginarlı Pide

Malzemeler :
  • 5 su b.un
  • yarım p.yaşmaya
  • 1 tatlı k.tuz
  • aldığı kadar ılık su
     İç harcı için:
  • 300 gr.tavuk
  • 3 enginar
  • 6 mantar
  • 3 biber
  • 2 domates
  • 1 su b.kaşar peynir rendesi
  • taze kekik
  • tuz,karabiber  

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unu alın. Ortasına yaşmayayı alın. Kenarlarına tuzu serpip, ortadan itibaren alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun. 6-8 bezeye ayırarak uzun pide şeklinde açın. 10 dk. kadar mayalandırmak için bekletin.
Diğer tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için karıştırma kabına tavuk etini minik doğrayarak alın. Daha sonra üzerine mantar, biber ve domatesi alarak karıştırın. En son haşlanmış enginarı da küp doğrayarak içine ilave edin.Tuzunu, karabiberini ve taze kekiğini ekleyip biraz da sıvıyağ ekleyin. Karıştırarak iç harcı hazırlayın.
Beklettiğiniz hamurların üzerine bu iç harçtan sıvayarak pide şeklinde kapatın. Üstüne kaşar peyniri rendesi serpip esneterek yağlanmış fırın tepsisine alın. 180 derecelik fırında pişirin.
afiyet olsun

2 yorum:

  1. Merhaba,
    Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
    Çok sevgiler,

    http://mutlu-mutfak.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, ben Nazlı Dikmen, bloğunuz çok güzel olmuş, sizi her yerden takibe devam. Başarılar.

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...