5 Ağustos 2012 Pazar

Urfa Tepsi Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ

Urfa Tepsi Kebabı
Urfa Tepsi Kebabı

Malzemeler :
  • 3 Patlıcan
  • 400 Gr. Kıyma
  • 50 Gr. Kuyruk Yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3 Domates
  • 1 Kırmızı Biber
  • 2 Yeşil Biber

Hazırlanışı:
Patlıcanlara 2 parmak genişliğinde kesikler atıyoruz. Kuyruk yağını robota vuruyoruz. Kıymayı karıştırma kabının içine alıyoruz. 

Kuyrukyağı, tuz ve karabiberi katıp yoğuruyoruz. Kıymadan parçalar kopartıp patlıcanın aralarına dolduruyoruz. Domateslerede kesikler atıp aralarını dolduruyoruz.

Fırın tepsisine diziyoruz. Kırmızı biber ve yeşil biberide kalın bir şekilde doğrayıp kebapların üzerine koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı döküyoruz. Biraz su koyuyoruz.

Yağlı kağıdı tepsinin büyüklüğünde kesiyoruz. Yağlı kağıdı ıslatıp, tepsinin üzerine koyup kapatıyoruz. Pişmeye yakın kağıdı kaldırıp sebzelerin kızarmasını sağlıyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...