27 Ağustos 2012 Pazartesi

Yumurtalı Poğaça

.

TARİFE YORUM YAZ

Yumurtalı Poğaça
Yumurtalı Poğaça


Malzemeler :
  • 1 su b. yoğurt
  • Yarım su b. süt
  • 125 gr. margarin
  • 1 çorba k. tuz
  • 1 tatlı k. tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
     İç harcı için:
  • 3 haşlanmış yumurta
  • 3 domates
  • Tuz,karabiber

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına yumuşamış margarin, yoğurt, süt, kabartma tozu, toz şeker, tuz ve yumurta akını alarak karıştırın. Daha sonra alabildiği kadar un ekleyerek hamuru yoğurun. Bu hamurdan bezeler kopararak sıvıyağ yardımı ile açın. Poğaça şeklini vererek yağlanmış tepsiye dizin. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
Diğer tarafta yumurtaları haşlayın. Poğaçalar pişince içini açarak haşladığınız dilimlenmiş yumurtaları ve domatesi yerleştirin. Dilerseniz yeşillikler de ekleyerek sandviç gibi servis yapabilirsiniz.</

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...