16 Eylül 2012 Pazar

Ay Sonu Böreği

.

TARİFE YORUM YAZ

Ay Sonu Böreği
Ay Sonu Böreği

Malzemeler :
  • 5 su b.söke  un
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı k. tuz
  • 1 su b. yoğurt suyu
  • 1 çorba k. tereyağı
  • sıvıyağ
  • alabildiği kadar ılık su
     Yumuşatmak  için:
  • 1 su b. su
  • 1 çorba k. tereyağı


       
Hazırlanışı :


Karışırma kabına  5 su bardağı söke unu alın.Unun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 su bardağı yoğurt suyu ilave edin.Üzerine ve 1 çorba kaşığı eritilmiş olan tereyağını ilave edin.Üzerine ılık su ilave edin.İlk önce mayayı eritin.Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.Hamuru 6 adet bezeye bölün.Her bezeyi merdane ile açın.
Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın.Hamur bezelelerini  aralarına eritlimiş tereyağı ve mısırözü yağını sürerek hamurları üst üste yerleştirin.Daha sonra tepsinin içindeki hamurları elinizle güzelce yayın.Daha sonra hamuru baklava dilimi büyük dilimlere kesin.Mayalanmsı için bir süre bekletin.Mayalandıktan sonra Önceden ısıtılmış olan 185 derecelik fırında pişirin.Ay sonu böreğini yumuşatmak için 1 çorba kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 su bardağı su ilave edin.Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerine tereyağlı suyu dökün ve servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...