21 Eylül 2012 Cuma

Beşamel Soslu Musakka

.

TARİFE YORUM YAZ

Beşamel Soslu Musakka
Beşamel Soslu Musakka

Oktay Usta'dan gayet lezzetli bir tarif, iştahımız kabardı kendilerine tarif için teşekkür ederiz.

Malzeme Listesi


  • 6 Patlıcan
  • 1 Soğan
  • 2 Köy Biberi
  • 3 Domates
  • 1 Çorba K. Salça
  • 1 Tutam Fesleğen
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu İçin:

  • 100 Gram Kaşar Peyniri
  • 1 Çorba Kaşık Tereyağı
  • 2,5 Su Bardak Süt
  • 1 Çorba Kaşık Un
  • Tuz
  • Karabiber



Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyarak parmak kalınlığında dilimler kesiyoruz. Fırın tepsisine patlıcanları koyarak üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz.

Tavaya sıvıyağını döküyoruz. Üzerine ince doğranan soğanı ilave ederek kavuruyoruz. Yarı kıvamda kavrulduktan sonra kıymayı da koyarak kavurmaya devam ediyoruz.

Biberleri ve domatesleri küçük küçük doğrayıp tavaya ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyerek biraz daha kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra kıvamını açmak için biraz sıcak su döküyoruz.

Biraz daha karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz. Fırından çıkardığımız patlıcanların üzerine döküp yayıyoruz.

Beşamel sos için, tereyağını tencereye alarak eritiyoruz. Üzerine unu ilave ederek kavuruyoruz. Sütü, tuzu ve karabiberi de ekleyerek karıştırıyoruz.

Kıvamı koyulaştıktan sonra musakkanın üzerine döküyoruz. En üstüne ise rendelenmiş kaşar peynirini serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...