23 Eylül 2012 Pazar

Elmalı Üzümlü Pay

.

TARİFE YORUM YAZ

Elmalı Üzümlü Pay
Elmalı Üzümlü Pay


Malzeme Listesi


  • 3 Su B. Un
  • 2 Yumurta
  • 150 Gr. Tereyağı
  • 1 Su B. Pudra Şekeri
  • 1 Çorba K. Tarçın
  • Yarım Pk. Kabartma Tozu
  • 1 Çorba K. Yoğurt

İç Harcı İçin:
  • 5 Elma
  • 6 Çorba K. Toz Şeker
  • 1 Çay B. Portakal Suyu
  • 1 Su B. Kuru Üzüm



Hazırlanışı:

İç Harcı İçin: Üzümleri bir kabın içerisine alıp yumuşaması için üzerine sıcak su döküyoruz. Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Elmaları tavanın içerisine alıyoruz. Üzerine toz şekeri, portakal suyunu ve üzümleri ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz.

Hamuru İçin:Karıştırma kabına pudra şekerini, kabartma tozunu, tarçını ve unu koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Yumurtayı,tereyağını ve yoğurdu da ilave edip kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz.

Hamuru yağlanmış kalıpların içerisine yerleştiriyoruz. Ortalarını çukurlaştırıp pişirdiğimiz elma harcını içlerine koyuyoruz.

Üzerlerini açtığımız hamurun bir kısmı ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.<

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...