5 Eylül 2012 Çarşamba

Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı

.

TARİFE YORUM YAZ

Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı
Güveçte Porsiyonluk Çiftlik Kebabı

Malzemeler

                  Yarım Kg. Tavuk But
  • 2 Havuç
    1 Patates
    1 Su B. Bezelye
    1 Soğan
    5 Diş Sarımsak
    1 Kase Ev Yapımı Konserve Domates
    Domates Kurusu
    Biberiye
    Sıvıyağ
    Tuz
    Tane Karabiber
  • Kapatmak İçin:
    3 Su B. Söke Un
    Tuz
    Su


Hazırlanışı
Un, su ve tuzu geniş bir kapta yoğurun. Kıvama gelince hamuru sekize bölün. Tavaya sıvıyağ dökün. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp tavada yarım kıvamda pişirin ve bir tabağa alın. Doğranmış tavuk etini tavada kavurun. Soğanları doğrayın. Tavaya ekleyin dilerseniz karabiber de dökebilirsiniz.
Tavuklar piştikten sonra patates ve havuçları da ekleyin. Biberiye ve tuzu da koyduktan sonra iyice karıştırın. Sekiz küçük güveci elinizle ıslatın. Hazırladığınız iç harcı küçük güveçlere paylaştırın.
Üzerlerine birer tane domates kurusu koyun. Hamurları güveçleri kapatacak kadar açın. İçleri koyduğunuz güveçlerin ağzını hamurla kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hamuru kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...