7 Eylül 2012 Cuma

Kadayıf Dolması

.

TARİFE YORUM YAZ

Kadayıf Dolması
Kadayıf Dolması
Ne kadar  da enfes bir görüntüsü var! İnsanın bir an önce bu lezzeti tadası geliyor. Gerçekten bunu yapmak maharet ister. Oktay Usta'dan bu güzel kadayıf tarifi işte sizlerle. Yapacakların ellerine sağlık, yiyeceklere afiyet olsun şimdiden :)
Malzemeler :
1kg.kadayıf
400 gr.ceviz içi
10 adet yumurta


Şerbeti için:
1.5 kg.toz şeker
toz şekerin üzerini geçecek kadar su




Hazırlanışı :
1 kg. tel kadayıfı elinizle iyice  didikleyin.Avucunuzun içine bir parça kadayıfı alın.Kadayıfın içine yaklaşık 1 çorba kaşığı kadar ceviz içi ekleyin.Daha sonra avucunuzun içindeki kadayıfı sıkıca sarıp rulo yapın. Yumurtaları bir kapta çırpın.Hazırladığınız kadayıfları yumurtaya bulayın.Daha sonra kadayıfları tepsiye dizin. Püf noktası tesinin bir tarafı yüksekte kalacak şekilde olmalı kadayıfın fazla yumurtası akması için. Yumurtaya bulanmış olan kadayıfları kızartın. Şerbeti için tencereye 1.5 kg.toz şekeri ve toz şekerin üzerini geçecek kadar su ekleyip şerbeti kaynatın. Kızarttığınız kadayıfları soğuk şerbete atıp 3-5 dakika sonra çıkartıp daha sonra servis edin.</

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...