23 Eylül 2012 Pazar

Kapalı Pizza

.

TARİFE YORUM YAZ

Kapalı Pizza
Kapalı Pizza
Malzemeler :
  • 4 su b. un
  • 1 p. kuru maya
  • 3 çorba k. zeytinyağı
  • 1 tatlı k. tuz
  • su
     Sosu için:
  • 2 domates
  • 1 çorba ka. domates salçası
  • 1 diş sarmısak
  • 2 çorba k. zeytinyağı
  • 1 tutam fesleğen
  • 1 çay k. köri

     Harcı  için:
  • Sucuk
  • sosis
  • mantar
  • kaşar peyniri
  • dil peyniri
  • kekik
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,3 çorba kaşığı zeytinyağı,1 paket kuru maya üzerine alabilidiği kadar ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Hamuru dinlendirin.Hamuru 4 parçaya bölün.Parçalara böldüğünüz hamurları merdne ile açın.Sosu için domatesleri kesip parçalayıca alın.Üzerine salça,fesleğen,köri,sarımsak,zeytinyağı ilave edip tüm malzemeyi parçalayıcıdan geçirin
.Hamurların ortasına sostan dökün.Sosun üzerine kaşar peynir rendesi ve dil peyniriekleyin.Üzerine  sucuk,sosis,mantar ilave edin.Üzerine tekrar kaşar peynir rendesi serpin.Hamurun uçlarını kapatın.Pizzaları fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 dercelik fırında pişirin.Kapalı pizzaların üzerine sıvıyağ sürüp servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...