16 Eylül 2012 Pazar

Kayısılı İrmik Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ


Kayısılı İrmik Tatlısı
Kayısılı İrmik Tatlısı

Malzemeler :

  • 1 lt. süt
  • 1 su b. toz şeker
  • 7 çorba k. irmik
  • 1 tatlı k. vanilya
  • 1 kase kayısı


Sosu  için:

  • 2 su b. kayısı suyu
  • 1 çorba k. nişasta

Üzeri  için:

  • 1 poşet toz şanti
  • Yarım su b. süt
  • Taze nane



Hazırlanışı :
Tencereye 1 lire sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,7 çorba kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı vanilya ilave edin.İrmikli karışımı  sürekli karıştırarak pişirin.1 kase kayısıyı küp olara kesin.Kayısıları irmik muhallebinin içine dahil edin ve karıştırın.Sosu için bir tencereye 2 su bardağı kayısı suyu ve 1 çorba kaşığı nişastayı ilave edip sosu kaynatın. Yuvarlak  yada kalp şeklinde bir kalıbı servis tabağına  alın.

Kalıbın içine irmik tatlısını boşaltın.İrmik tatlısının üzerine kayısılı sosu dökün.Buzdolabında irmikli tatlıyı bekletin ve soğutun.Tatlının üzeri için 1 poşet toz şantiyi bir kaba alın ve üzerine yarım su bardağı sütü ilave ediop mikserle çırpın.Buzdolabından irmik tatlısını çıkartın.İrmik tatlısının üzerini şanti   ile süsleyip servis edin.
afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...