2 Eylül 2012 Pazar

Portakallı Revani

.

TARİFE YORUM YAZ

Portakallı Revani
Portakallı Revani

Malzeme Listesi

  • 4 Yumurta
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Çay B. İrmik
  • 1 Pk. Kabartma Tozu
  • 4 Çorba K. Un
  • 1 Çorba K. Portakal Kabuğu Rendesi
  • Üzeri İçin:
  • 1 Kg Balkabağı
  • 6 Çorba K. Toz Şeker
  • 1 Çay B. Su
Şerbeti İçin:
2 Su B. Toz Şeker
3 Su B. Su
1 Dilim Limon
Süslemek İçin:
Ceviz
Hindistan Cevizi
Toz Fıstık




Hazırlanışı:

Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıp ılırken kekimizi hazırlıyoruz. Karıştırma kabına yumurtaları kırıyoruz ve şekeri ilave ederek mikserle çırpıyoruz.

Şeker eriyip köpürene kadar çırpmaya devam ediyoruz. İçine irmiği, kabartma tozunu, unu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Karışımı yağlanmış dikdörtgen cam fırın kabına döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Revanimiz pişince ılıması için bekletiyoruz. Ilıyan şerbeti, ılımış olan kekimize döküyoruz ve şerbeti çekmesini bekliyoruz.

Balkabaklı püre için; ayıklanmış, doğranmış balkabaklarını bir tencereye alıyoruz. Üzerine toz şekeri ve suyu ilave ederek pişiriyoruz.

Pişirdiğimiz balkabağını püre haline getiriyoruz. Püremizi de revaninin üzerine döküp spatulayla yayıyoruz. Tatlımızı ceviz, hindistan cevizi ve toz fıstıkla süslüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...