20 Eylül 2012 Perşembe

Sütlü Yumurtalı Fasülye Kavurması

.

TARİFE YORUM YAZ

Sütlü Yumurtalı Fasülye Kavurması



Malzeme Listesi



  • 1 Kg Taze Fasulye
  • 2 Soğan
  • 3 Yumurta
  • 2 Su Bardak Süt
  • 2 Çorba Kaşık Tereyağı
  • Tuz



Hazırlanışı:

Fasulyeleri ayıklayarak küçük küçük doğruyoruz. Tencerenin içerisine biraz su koyup kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine fasulyeleri atarak haşlıyoruz. Haşlanan fasulyeleri süzüyoruz.

Ayrı tencereye tereyağını ve sıvıyağını döküyoruz. Üzerine piyazlık doğranan soğanları ilave ederek kavuruyoruz. Fasulyeyi ve tuzu da atarak kavurmaya devam ediyoruz.

Kavrulduktan sonra sütü de ilave ediyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Yumurtaları bir kaseye kırarak çırpıyoruz.

Çırpılan yumurtaları fasulyenin üzerine gezdiriyoruz. Tekrar kapağını kapatarak pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine isteğe göre pul biber serpip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...