8 Eylül 2012 Cumartesi

Tavuklu Sebzeli Tepsi Böreği

.

TARİFE YORUM YAZ

Tavuklu Sebzeli Tepsi Böreği
Tavuklu Sebzeli Tepsi Böreği
Börek Türk mutfağındaki en güzel hamurişlerinden birisi şüphesiz. Tavuk ve sebze de ona ayrı bir lezzet ve farklılık katıyor. Şiddetle tavsiye ediyor ve yapacaklara afiyet olsun diyoruz.

Malzemeler :

  • 5 Su B. Un
  • 1 Tatlı K. Tuz
  • Yarım Çay B. Sıvıyağ
  • Su
  • Kat Araları İçin:
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • İç Harcı İçin:
  • 400 Gr. Tavuk Kıyması
  • 2 Soğan
  • 1 Su B. Haşlanmış Bezelye
  • 1 Haşlanmış Patates
  • 2 Haşlanmış Havuç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvıyağ
  • Maydanoz
  • Üzeri İçin:
  • 1 Yumurta


Hazırlanışı :

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasını açıp sıvıyağ ve biraz su koyuyoruz. Tuzu unun üzerine döküyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. İç harcı için, soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile kavuruyoruz.Tavuk kıymasını koyup kavurmaya devam ediyoruz. Haşlanmış patates ve havucu küp küp doğrayıp tavuğa ekliyoruz. Bezelyeyi ilave ediyoruz. Tuz ve karabiberini katıyoruz. Altını kapattıktan sonra maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz.Hamuru 20 bezeye bölüp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Hamurların üzerini yağlıyoruz. 10'ar bir şekilde iyiye ayırıyoruz. Üst üste koyuyoruz.
İlk hamuru elimizle tepsimiz büyüklüğünde açıp büyütüyoruz. Yağlanmış fırın tepsisinin tabanına yerleştiriyoruz. Üzerine tavuklu harcımızı döküp yayıyoruz.Diğer hamurlarıda elimizle açıp harcın üzerine koyuyoruz. 1 bütün yumurtayı çırpıp üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...