13 Eylül 2012 Perşembe

Yaza Veda Dolması

.

TARİFE YORUM YAZ

Yaza Veda Dolması
Yaza Veda Dolması
Dolma Türk yemek kültürünün önemli bir parçası. Ben Zeytinyağlı Dolmayı çok severim. Oktay Usta'dan farklı çok güzel bir tarif sizlerle. Dereotu da ayrı bir lezzet katacaktır. Yapacak olanlara afiyet olsun. İyi tarifler!

Malzemeler :

  • 2,5 Su B. Pirinç
  • 3 Soğan
  • 1 Tutam Dereotu
  • 1 Tutam Maydanoz 
  • 1 Çorba K. Biber Salçası
  • 1 Çorba K. Domates Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 5 Domates
  • 7 Dolmalık Biber
  • 2 Patlıcan
  • Tuz
  • Su


Hazırlanışı:


Soğanları ince bir şekilde doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz. Dereotu ve maydanozu ince bir şekilde doğrayı ekliyoruz. Yıkanmış pirinci döküyoruz.Tuz, karabiber, zeytinyağı, biber salçası ve domates salçasını katıp karıştırıyoruz. Dolmalık biber ve domateslerin içini çıkartıyoruz. Patlıcanları ortadan ikiye bölüp içini boşaltıyoruz.Dolma harcından içlerine dolduruyoruz. Tencereye yerleştiriyoruz. Üzerine tuz serpip zeytinyağı gezdiriyoruz. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su koyuyoruz. Tencerenin boyutuna göre bir yağlı kağıt kesip ıslatıyoruz. Dolmaların üzerine koyuyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...