25 Ekim 2012 Perşembe

Çiçek Börek

.

TARİFE YORUM YAZ

Çiçek Börek
Çiçek Börek

Malzemeler :
  • 2,5 su b. un
  • 50 gr. margarin
  • 100 gr. tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı k. tuz
     Kreması için:
  • 250 gr. kıyma
  • 1 domates

  • 1 çay b. ceviz
  • tuz, karabiber


     
Hazırlanışı :
Karıştırma 1 su bardağı yoğurt  1 adet yumurtayı kırın,Üzerine 50 gr margarin,100 gr.tereyağı ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2.5 su bardağı ve 4 çorba kaşığı un ilave edip hamur malzemeini karıştırıp yoğurun.Hamur 5 dakika dinlendirin.İç harcı için parçalayıcıya 1 çay bardağı cevizi alın ve parçalayıcıdan geçirin.Karıştırma kabına 250 gr kıymayı,2 adet minik kesilmiş olan domatesi,cevizi,tuz ve karabibe ilave edin.İç harcı iyice karıştırın.Çiçek böreğin hamurunu ince olarak merdane ile iyice açın.Daha sonra hamurdan yuvarlak desenli kalıplar kullanarak 3 boy kesin.Hamurları küçükten büyüğe göre kesin.Daha sonra yuvarlak şekilli hamurları ayıtın.İlk önce büyük hamurun üzerine 1 tatlı kaşığ kadar kıymalı harçtan ilave edin.Üzerine orta boy hamur ilave edin.Üzerine 1 çay kaşığı kadar kıymalı iç harçtan ilave edin.Üzerine küçükolan yuvarlak hamuru ilave edin.Daha serçe parmağınızı hamurun ortasına batırın ve çiçek şekli verin.Bu şeklide çiçek böreği hazırlayın.Fırın tepsisine çiçek börekleri dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...