11 Ekim 2012 Perşembe

Enfes Çilekli İrmik Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzemeler :


  • 1 Lt. Süt
  • 5 Çorba K. İrmik
  • 1 Çorba K. Nişasta
  • 1 Çay B. Toz Badem
  • 1 Su B. Toz Şeker
  • 1 Pk. Vanilya
  • 1 Çorba K. Tereyağı




  • Üzeri İçin:

  • Çilek
  • 1 Poşet Toz Şanti
  • 1 Su B. Süt
Hazırlanışı:

Sütü ve şekeri bir tencerenin içine alıyoruz. İyice karıştırıp diğer malzemeleride ekliyoruz pişirmeye devam ediyoruz.

Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirmeye devam ediyoruz. Piştikten sonra borcama döküp soğumaya bırakıyoruz.

Üzerine süt ile çırpılmış şantiyi sürüyoruz. Şantinin üzerini çilek ve antep fıstığı ile süslüyoruz.

1 yorum:

  1. tarif ile resim birbirini tutmuyor. çilek sos yapılmış resimde tarifte çilekle yapılan bir işlem yok

    YanıtlaSil

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...