11 Ekim 2012 Perşembe

Keçi Peynirli Ekmek Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Keçi Peynirli Ekmek

Malzemeler :


  • Keçi Peynirli Ekmekler
  • 3 Su B. Un
  • Yarım Paket Yaşmaya
  • Tuz
  • Su
Üzeri İçin:
  • Keçi Peyniri
  • Beyaz Peynir
  • 1 Yumurta
  • Maydanoz
  • Kekik
  • Zeytinyağı



Hazırlanışı :
Unu karıştırma kabının içine alıp ortasını açıyoruz. Yaşmayayı ortasına koyup biraz su döküyoruz. Elimizle mayayı çözüyoruz.


Tuz ve biraz daha su döküp yoğuruyoruz. İç harcı için, keçi peyniri ve beyaz peyniri karıştırma kabına rendeliyoruz.


Yumurtayı kırıyoruz. Maydanozu ve kekiği doğrayıp ekliyoruz. Zeytinyağı döküp harmanlıyoruz.


Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına peynirli harcımızdan koyup yayıyoruz.


Kenar kısımları su yardımı ile içe doğru kıvırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz.


Fırından çıktıktan sonra kenar kısımlarına tereyağı sürüp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...