15 Kasım 2012 Perşembe

Fındık Mantolu Ay Çöreği

.

TARİFE YORUM YAZ

Fındık Mantolu Ay Çöreği
Fındık Mantolu Ay Çöreği


Malzemeler :
  • 4.5 su b.un
  • 1 p.kuru maya
  • 1 yumurta
  • 5 çorba k.toz şeker
  • 1 çay b.süt
  • yarım p.margarin
  • 1 çay b.sıvıyağ
  • aldığı kadar ılık su
     İç harcı için:
  • kek
  • kuru kayısı
  • kuru üzüm
  • kuru incir
  • ceviz
  • 2 elma
  • süt
     Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • file fındık
Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Üzerine mayayı ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Üzerine yumurtayı, sütü ve biraz ılık sui biraz da sıvıyağ ekleyerek Ortadan başlayarak karıştırın. Hamuru 9 bezeye ayırın.Bu hamurları çay tabağı büyüklüğünde açın.
Diğer tarafta iç harcı için keki ufalayın. Üzerine doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, ceviz ve rendelenmiş elma ekleyin. Bunları karıştırın. Kıvamını koyu buylursanız süt ile biraz açabilirsiniz.

Hazır olan hamurların her bezesini biraz uzatın. İçine iç harçtan koyarak uzun bir rulo haline getirin. Ruloların uç kısımlarını biraz inceletip ay şekli verin.
Üzeri için yumurtayı çırpıp biraz süt ile karıştırın. Çörekleri önce yumurtaya oradan da file fındıklara bulayın. Tepsiye alarak bir süre mayalanması için bekletin.170 derecede pişirin.<

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...