12 Kasım 2012 Pazartesi

Harikulade Abant Çorbası Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzeme Listesi

150 Gr. Kıyma
1 Patates
1 Soğan
1 Kase Yoğurt
2 Çorba Kaşık Un
1 Yumurta Sarısı
Yarım Limon
1 Tutam Dereotu
1 Çorba Kaşık Tereyağı
Su
Tuz


Hazırlanışı:

Karıştırma kabının içerisine kıymayı alıyoruz. Üzerine tuz ve karabiber atıp yoğuruyoruz. Köftelerden küçük parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri hafifçe unluyoruz.

Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Köfteleri içine atarak kızartıyoruz. Biraz soğuk su dökerek karıştırıyoruz. Su kaynayınca sıcak suyunu veriyoruz.

İçerisine rendelenen patatesi ve tuzunu atıp pişmeye bırakıyoruz. Terbiyesi için, kaseye yoğurdu alıyoruz. Unu, yumurta sarısını ve limon suyunu ilave ederek çırpıyoruz.

Soğuk su ilavesi ile kıvamını açıyoruz. Kaynayan çorbadan biraz terbiyeye koyarak karıştıştırıyoruz. Terbiyeyi çorbanın içine kesilmeden yavaş yavaş döküp servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...