15 Kasım 2012 Perşembe

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi
Kaşarlı Sebzeli Güveç Tarifi
Malzeme Listesi

1 Paket Mantar
1 Kabak
3 Yeşil Biber
2 Domates
1 Kase Arpacık Soğan
1 Kırmızı Biber
2 Diş Sarımsak
1 Tutam Biberiye
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri


Hazırlanışı:

Kabakları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağını alıyoruz. Üzerine doğranan kabakları alarak soteliyoruz. Kabaklar sotelenirken mantarı ve biberleri dilimliyoruz.

Sarımsağı da ince ince doğruyoruz. Kabaklar sotelenince üzerine sarımsağı peşinden biberleri ve mantarları koyarak sotelemeye devam ediyoruz. Soyulan arpacık soğanı ilave ediyoruz.

Domatesi de soyarak küp küp doğruyoruz. Biberi ye yapraklarını, domatesi, tuzu ve karabiberi de atarak pişiriyoruz. Derin olmayan güvecin içerisine sotelenen sebzeleri koyuyoruz.

Üzerine kaşar peyniri rendeliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...