11 Kasım 2012 Pazar

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası

.

TARİFE YORUM YAZ

Kavurmalı Enfes Antep Çorbası
Kavurmalı Enfes Antep Çorbası

Malzeme Listesi


1 Su Bardak Kırmızı Mercimek
1 Çay Bardak Pirinç
1 Kase Haşlanmış Nohut
1 Soğan
1 Çorba Kaşık Un
1 Çorba Kaşık Tereyağı
100 Gram Kavurma
1 Su Bardak Et Suyu
Sıvıyağ
Tuz
Su


Hazırlanışı:

Kırmızı mercimeği ve pirinci yıkayarak, tencerenin içerisine alıp haşlıyoruz. Ayrı bir tencereye sıvıyağını ve tereyağını koyuyoruz. Üzerine küçük küçük doğranan soğanı ilave ederek kavuruyoruz.

Unu da ilave ederek kavurmaya devam ediyoruz. Küçük küçük doğranan kavurmayı, haşlanan pirinci ve mercimeği de suyuyla birlikte tencereye alıyoruz.

Et suyunu, haşlanan nohutu ve tuzu da ilave ederek kaynatıyoruz. Kıvamı koyu olunca sıcak su ilavesi yapıyoruz. Kaynayan çorbayı servis tabağına alarak servis ediyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...