1 Kasım 2012 Perşembe

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası

.

TARİFE YORUM YAZ

Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası
Milföy Kıtırcıklı Ezme Çorbası
Malzeme Listesi:

  • 2 Havuç
  • 1 Patates
  • 1 Soğan
  • 1 Su B. Et Suyu
  • 2 Diş Sarımsak
  • 2 Çorba K. Tereyağı
  • 1 Tutam Dereotu
  • Su
  • Tuz

Kıtırı İçin:
  • 3 Milföy Hamuru
  • Toz Kırmızı Biber
  • Nane
  • Sıvıyağ


Hazırlanışı:
Soğanı doğrayıp tereyağı koyduğumuz bir tencerede kavuruyoruz. Soyulmuş havuç ve patatesi doğrayıp soğana ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra et suyu ve biraz sıcak su ekleyip pişiriyoruz.

Kıtırı için, milföy hamurlarını küp bir şekilde doğrayıp, sıvıyağ, toz kırmızı biber ve nane ile karıştırıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz. Çorbanın sebzeleri piştikten sonra el blendırı ile parçalıyoruz.

Kıvamını ayarlamak için biraz daha sıcak su ekliyoruz. Tuzunu ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra servis kasesine alıyoruz. Milföy kıtırları ile servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...