16 Kasım 2012 Cuma

Oktay Usta Hırçın Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzeme Listesi


5 Su Bardak Un
Yarım Paket Yaşmaya
1 Çorba Kaşık Toz Şeker
1 Tatlı Kaşık Tuz
Alabildiği Kadar Ilık Su
2 Çorba Kaşık Sıvıyağ

İç Harcı İçin:
250 Gram Kıyma
2 Soğan
2 Domates
2 Biber
Tuz, Karabiber
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
1 Yumurta

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 çorb akşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun üzerine 2 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edin.

Yarım paket yaş mayayı ılık su ile eritin. Unun üzerine eritilmiş mayayı ilave edin. Hamur malzemesini karıştırın ve yoğurun. İç harcı için ise 2 adet soğanı yemklik kesin. 2 biberi ince olarak kesin. Karıştırma kabına soğanları alın. Üzerine biberleri ilave edin.

Soğanın ve biberin üzerine 2 adet domatesi rendeleyin. Üzerine tuz, pulbiber, karabiber ilave edin. Üzerine sıvıyağ ilave edin. Hırçın hamurunu 2 parçaya bölün. 1. hamur biraz büyük olsun diğer hamur daha küçük olsun. Büyük olan hamuru merdane ile açın.

Hamurun üzerine kıymalı iç harçın yarısını yayın. Hamurun kenarlarına yumurt sarısı sürün. Hamurun üzerine küçük olan hamuru merdane ile açın ve kıymalı hamurun üzerine kapatın.

Hamurun üzerine bir kapak yardımıyla açın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine susam serpin. Öncden ıstılmış olan 180 dereclik fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...