4 Aralık 2012 Salı

Ahi Helvası

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzeme Listesi

5 Su Bardağı Un
250 Gr Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1,5 Su Bardağı Pekmez
1,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Kase Ceviz
2 Su Bardağı Su


Hazırlanışı:

Helvanın şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Ayrı bir tencereye suyu boşaltıyoruz.

Üzerine aynı bardakla şeker ve pekmezi ilave edip, karıştırıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Geniş bir tencereye sıvıyağı boşaltıyoruz.

Tereyağın yarısını ilave edip, eritiyoruz. Tereyağ eridikten sonra unu boşaltıyoruz. Kısık ateşte karıştırarak kavuruyoruz. Unun rengi altın sarısı olduktan sonra yarım kalan tereyağını ilave ediyoruz.

Doğradığımız cevizleri de boşaltıp, karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Unun rengi koyulaştıktan sonra üzerine şerbeti dökmeye başlıyoruz. Bir yandan da topaklanmaması için karıştırmaya devam ediyoruz.

Şerbetin tamamını döktükten sonra, şerbet çekilene kadar iyice karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Ve tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.

Helva ılıdıktan sonra şekil vererek servise hazır hale getiriyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...