6 Aralık 2012 Perşembe

Kepekli Lavaşlı Soğanlı Külbastı Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Külbastı
Külbastı
Malzemeler:
  • 2 Su B. Un
  • 1 Su B. Tam Buğday Unu
  • Yarım Pk. Yaş Maya
  • 1 Çay K. Tuz
  • Aldığı Kadar Su





Üzeri İçin:
  • Patlıcanlı Közlenmiş Kırmızı Biber Sos
  • Renkli Yeşillik
  • Külbastısı İçin:
  • 400 Gr. Kuzu Külbastı
  • 2 Soğan
  • Fındık Yağı
  • Değirmen Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
Un ve buğday unu ve tuzu karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz. Ortasını açıp yaş mayayı koyuyoruz. Biraz su döküp elimizle mayayı çözüyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.


Mayalanması için dinlendiriyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz. Tavada önlü arkalı pişiriyoruz. Külbastı için, etleri jülyen kesim doğruyoruz.


Soğanları ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ ile tavada kavuruyoruz. Külbastıları ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Değirmen karabiber ve tuz katıyoruz. Pişen lavaşların üzerine patlıcanlı közlenmiş kırmızı biber sosu sürüyoruz.


Yıkanmış renkli yeşilliklerden koyuyoruz. Kavrulmuş külbastıyı paylaştırıyoruz. Rulo şeklinde sarıp yeşilliklerle birlikte servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...