5 Aralık 2012 Çarşamba

Kremalı Mantarlı Somon Çorbası

.

TARİFE YORUM YAZ

Mantar Çorbası
Kremalı Mantarlı Somon Çorbası
Malzeme Listesi

  • 2 Dilim Somon
  • 1 Soğan 
  • 1 Kase Mantar
  • 2 Defne Yaprağı
  • 3 Diş Sarımsak
  • 2 Çorba K. Un
  • 1 Pk. Krema
  • 1 Tutam Dereotu
  • Tane Karabiber
  • Sıvıyağ 
  • Tuz



Hazırlanışı:

Balık suyu için önce soğanları piyaz şeklinde doğruyoruz. Tencerenin içerisine alıp üzerine defne yaprağı, tane karabiber, tuz ve temizlenmiş somon dilimlerini koyuyoruz.

Suyunu da ilave edip pişiriyoruz. Pişen somonları tencerenin içerisinden alıyoruz. Çorbanın suyunu süzüyoruz. Tencerenin içerisine sıvıyağını döküyoruz.

Üzerine doğradığımız mantar ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz. Kavrulduktan sonra üzerine un ilave ediyoruz. Üzerine soğuk su, balık suyu ve kremayı döküp pişiriyoruz.

Mantarlar Piştikten sonra haşlayıp doğradığımız somonları ilave ediyoruz. Servis tabağına alıp üzerine doğradığımız dereotunu serpiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...