10 Aralık 2012 Pazartesi

Muhallebili Şeftali Tatlısı

.

TARİFE YORUM YAZ

Muhallebili Şeftali Tatlısı
Muhallebili Şeftali Tatlısı


Malzemeler:
  • 1 lt. süt
  • 1 çorba k. un
  • 1 çorba k. nişasta
  • 1 çorba k. pirinç unu
  • 1 pk. vanilya
  • 1 su b. toz şeker


    ŞEFTALİSİ İÇİN:
  • 4 şeftali
  • 6 çorba k. toz şeker

    ÜZERİ İÇİN:
  • 1 poşet şanti
  • 1,5 çay b. süt
  • yeşil fıstık

Hazırlanışı:
Tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı ve pirinç ununu döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Vanilyayı da ekliyoruz ve karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Bu arada şeftalileri soyuyoruz ve ortadan ikiye ayırıyoruz.

Ayrı bir tencereye şeftalileri diziyoruz. Üzerine şekerini döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Şantiyi karıştırma kasesine alıyoruz, üzerine sütünü döküyoruz ve mikserle çırparak köpürtüyoruz. Köpüren şantiyi de buzdolabına alıyoruz.

Hazırladığımız muhallebiyi kuplara paylaştırıyoruz. Muhallebilerin üzerine pişirdiğimiz şeftalilerden koyuyoruz. Krem şantiyi üzerine sıkıyoruz. Yeşil fıstık sesrperek servis ediyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...