6 Aralık 2012 Perşembe

Pindjur Sos Kış Hazırlığı Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ



Malzeme Listesi

2 Kg Domates
3 Soğan
6 Diş Sarımsak
3 Kg Kırmızı Biber
2 Kg Patlıcan
2 Acı Biber
2 Çorba Kaşık Sirke
Zeytinyağı
Tuz



Hazırlanışı:

Patlıcan ve biberleri iyice yıkıyoruz. Yıkanan patlıcanları tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında közlüyoruz. Kırmızı biberide tepsiye koyarak fırında közlüyoruz. Közlenen patlıcan ve biberlerin kabuklarını soyuyoruz.

Kabukları soyulan domatesleri iri iri doğrayarak doğrayıcıdan geçiriyoruz. Domatesleri püre haline getiriyoruz. Tencereye zeytinyağını döküyoruz. Üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsağı koyarak kavuruyoruz.

Patlıcan ve biberleri satırla kıyıyoruz. Çıkan suyunu dökmüyoruz. Tencereye önce domatesi koyarak karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra biber ve patlıcanları da ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.

Kaynamaya başlayınca tuzunu ve sirkesini ilave ediyoruz. 5 Dakika daha kaynattıktan sonra kavanozların içlerine dolduruyoruz. Kenarlarına sos bulaşırsa kağıt havluyla silip kapağını sıkıca kapatıyoruz.

Kapaklarını kapattıktan sonra kavanozları ters çeviriyoruz. Birgün boyunca bu şekilde bekletiyoruz. Eğer akma olmassa birgün beklettikten sonra kilerimize kaldırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...