3 Aralık 2012 Pazartesi

Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ

Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzeme Listesi 
4 Patlıcan
400 Gram Kıyma
100 Gram Kuyruk Yağı
2 Kırmızı Biber
1 Diş Sarımsak
Tuz
Karabiber


Garnitürü İçin:
Domates
Yeşil Biber
Yoğurt
Pilavı İçin:
2 Su Bardağı Bulgur
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Tuz
Su

Hazırlanışı:

Doğrama tahtasına kuyruk yağını, sarımsağı ve küp şeklinde doğradığımız kırmızı biberi alıyoruz. Zırhla ya da satırla ince ince kıyıyoruz. Kıymayı da üstlerine koyarak hepsi birbirine iyice karışıncaya kadar kadar zırhtan ezerek geçiriyoruz. Tuzunu, karabiberini atıyoruz ve yoğuruyoruz.

Patlıcanların baş kısımlarını kesiyoruz. Patlıcanlardan 2-3 parmak kalınlığında eşit boyda dilimler kesiyoruz. Köfte harcından limon büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz. Şişlere bir patlıcan bir köfte şeklinde peşpeşe taktıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz.

Patlıcanlar köfteleri biraz ezecek şekilde takılmalı ki kuyruk yağı pişerken erisin. Domates ve biberleri iri, iri doğruyoruz ve çöp şişlere takıp ayrı bir tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında patlıcan dizmesini pişiriyoruz.

Patlıcan dizmesi pişmesine yakın domates biber şişlerini de fırına atıp pişiriyoruz. Pilavı için, pilav tenceresinde tereyağını eritiyoruz. Salçayı ve bulguru ilave edip kavuruyoruz. Sıcak suyunu döküyoruz ve karıştırıyoruz.

Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Bulgur pilavını pişince geniş bir servis tabağına döküyoruz. Üzerine de pişirdiğimiz patlıcan dizmesini ve garnitürleri yerleştiriyoruz.

Aralara kaşıkla yoğurt koyarak servis ediyoruz. İskenderle kebap arasında bir tatla kebabımızı afiyetle yiyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...