4 Aralık 2012 Salı

Terbiyeli Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi

.

TARİFE YORUM YAZ



      Malzemeler :
  • yarım kg.arapsaçı
  • 300 gr.kuzu eti
  • 1 soğan
  • 2 havuç
Terbiyesi için:
  • 3 çorba k.yoğurt
  • 1 çorba k.un
  • 1 yumurta sarısı
  • yarım limon
  • sıvıyağ
  • tuz,karabiber
  • su

Hazırlanışı :
Tencereye kuzu etlerini alıp şöyle bir çevirin.Üzerine doğranmış soğanları da ekleyip birkaç dakika çevirin. Daha sonra
doğranmış havuçları da ekleyip üzerine bolca sıcak su vererek pişmeye bırakın.Daha sonra arapsaçlarını iyice kıyın.Etler
pişip biraz suyunu çektiktan sonra arapsaçlarını ilave edin. Tuzunu karabiberini ekleyin. Terbiyesi için yourt,un ve yumurta sarısını çırpın.Üzerine limon suyunu ve sıcak su ilave edip çorbaya ekleyin. Kıvamını ayarlayıp kaynadıktan sonra sıcak servis yapın.Arapsaçı bulamazsanız ıspanak kökü,pazı sapları gibi sebzelerle de bu nefis yemeyi yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...