7 Şubat 2013 Perşembe

Portakallı Kurabiye

.

TARİFE YORUM YAZ

Portakallı Kurabiye
Portakallı Kurabiye


Malzemeler:
125 gram tereyağı
1 çay bardağı esmer şeker
1 portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 tane yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
alabildiğince un

İç harcı için:
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı fındık
1 yemek kaşığı kuru üzüm
1 su bardağı süt
yarım pasta keki
marmelat

HAZIRLANIŞI:Karıştırma kabına tereyağını,1 tane yumurtayı,esmer şekeri
portakal kabuğu ve portakal suyunu ve üzerine alabildiği kadar
un ekleyerek bir hamur yapın.
İç harcı için kurutulmuş keki ve fındığı parçalayıcıdan geçirin.
Karıştırma kabına parçalanmış keki,fındığı,kakaoyu ve sütü
ilave ederek karıştırın.Kıvamı şekil verebilecek kıvamda olmalı.
Kurabiye hamurunu merdane ile açın.
Su bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller elde edin.
Yuvarlak hamurun üzerine iç harçtan ekleyin üzerine yine
hamurdan kapatın.Fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Ve servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...