5 Mart 2013 Salı

Bolu Böreği

.

TARİFE YORUM YAZ


Malzemeler
4 su b. un
1 p. kabartma tozu
3 çorba k. sıvıyağ
2 yumurta
2 çorba k. sirke
1 çay b. yoğurt suyu
1 çay b. yoğurt
150 gr tereyağı
1 tatlı k. tuz


iç harcı için:
2 sap yeşil soğan
1 kase beyaz peynir
2 kırmızı biber
2 yeşil biber
1 kase mantar
1 tutam maydanoz
tuz,karabiber
HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alın. ortasına sıvıyağı,
tereyağının yarısını,yumurtanın bir tanesini,sirkeyi,
yoğurt ve yoğurt suyunu,tuzu,kabartma tozunu ekleyip 
yoğurun. hamur dinlenirken içini hazırlayın. yeşil soğanları
doğrayın. içine biberleri,mantarları,maydanozları doğrayarak
ekleyin.beyaz peyniri içine ezin. tuzunu ve karabiberi ekleyin.
hamuru ikiye bölün. tepsi büyüklüğünde açın.üzerine tereyağını
eriterek yarısını dökün. tepsiye birinci hamuru yayın. hazırladığınız harcı dökün.
diğer hamurun üzerine kalan yağı döküp harcın üzerini bu hamurla kapatın.
ayırdığınız bir yumurtayı üzerine sürüp 180 derecede nar gibi pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...