8 Mayıs 2013 Çarşamba

Ciğer Kavurması

.

TARİFE YORUM YAZ


Ciğer Kavurması


MALZEMELER:
  • 500 gr.ciğer
  • 100 gr.kuyruk yağı
  • 2 soğan 
  • 1 demet maydonoz
  • 1 demet yeşil soğan 
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı pul biber
  • kimyon

lavaş için:
  • 3 su b.un
  • 1 tatlı k.kuru maya
  • 1 tatlı k.tuz
  • alabiliği kadar ılık su

HAZIRLANIŞI:Tencereye kuyruk yağını alın.Üzerine soğanları ekleyin.
Birlikte kavurun.Üzerine ciğeri ekleyin ve birlikte kavurun.
Lavaş için 3 su bardağı unu karıştırma kbına alın.
Üzerine 1 tatlı kaşığı kuru maya,1tatlı kaşığı tuz
ve alabildiği kadar ılık su ilave ederek bi hamur elde edin.
Lavaş hamurunu bezelere ayırın.Bezeleri merdane ile 
açın.
Lavaşları pişirin.
Servis tabağına lavaşları alın.Üzerine ciğeri paylaştırın.
Üzerine yeşil soğan ve maydonoz ekleyin.
Ciğerlerin üzerine kırmızı pul biber ve kimyon ilave edip 
servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum eklemekte güçlük çekenler
Yorumlama biçimi: ANONİM seçeneğini seçin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...